De ideale oplossing

Met een relatief simpele ingreep is het binnenklimaat in het kantoor van BAM Wegen in Utrecht aanzienlijk verbeterd. ‘De enkelglas ramen zijn aan de binnenzijde voorzien van een isolerende raamfolie, waardoor ze nu de isolatiewaarde hebben van dubbel glas’

BAM Gebouwservices heeft op verzoek van BAM Wegen onderzocht hoe het comfort in het kantoor kan worden verbeterd. Vervangen van het enkelglas door isolerende beglazing ligt voor de hand, maar leidt tot hoge kosten. Nadat eind vorig jaar als proef enkele ramen in het gebouw aan de Winthontlaan waren voorzien van de folie, nam het comfort direct toe.

Daarom is besloten het gehele gebouw te voorzien van raamisolatie. EnerSaver isolerende raamfolie van Reflect Glasfilm reflecteert de warmte die vrijkomt in een ruimte, waardoor koudeval langs de ramen (dat wordt ervaren als tocht) wordt voorkomen. En ’s zomers wordt een deel van de zonnewarmte buitengehouden, waardoor veel minder koeling nodig is. Met de besparing op de koellasten wordt de investering in de folie binnen drie jaar terugverdiend.

BAM Wegen B.V.

BAM heeft een uitstekende reputatie in de innovatieve en duurzame productie en verwerking van asfalt.

Onze reputatie willen we versterken door blijvend te investeren in de perfecte beheersing van proces, product en veiligheid.