De ideale oplossing

Om een betere klimaatbeheersing te realiseren is het voormalige kantoorgebouw van VGZ voorzien van Hyperion zonwerende buitenfolie. Door het moderniseren van deze accommodatie zijn nieuwe huurders snel gevonden.

Het VGZ kantoorgebouw is gelegen op Wijchenseweg, een toplocatie in Nijmegen. Door de fusie tussen Univé, VGZ, IZA, en Trias in 2007, werd VGZ geherlocaliseerd. De plattegrond van het gebouw, uit 1994, is U-vormig en heeft vier bouwlagen. Het gebouw werd na vertrek op meerdere punten gemoderniseerd. Sinds 1 januari 2011 zijn Scholten Awater en Strukton Rail er gehuisvest.

Opdrachtgever: Coöperatie VGZ, Arnhem
Object: Oost, zuid en Westgevel van de linker vleugel
Glasoppervlak: 350 m2

Wens opdrachtgever

  • Beheersen intern klimaat
  • Besparen energielast (top) koeling
  • Optimaal daglicht
  • Ongehinderd zicht naar buiten van werkplek (ARBO)
  • Aanschaf onderhoudsvrij en duurzame zonwering

Advies: Installatie Hyperion 20R

Resultaat

  • Optimale werkplekken
  • Tevreden medewerkers
  • Kleurneutraal daglicht
  • Verlaging CO2 uitstoot (carbon-footprint)
  • 86% Zonne-energie reductie

VGZ Nijmegen

Ontdek de zorgverzekering van VGZ en verzeker u van goede zorg. De ziektekostenverzekering met ruime vergoedingen voor een aantrekkelijke premie.